HTML

CoupéCabriolet

Az autós világ legszebb, legérdekesebb, legdrágább, legautóbb autói. Válogatás, érdekességek, újdonságok a Coupék és Cabrioletek, Roadsterek, Spyderek, Targak világából.

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Linkblog

Archívum

A jövő Alfa Romeoi

2010.03.04. 13:12 :: Dr. Robin Masters

A stílusos olasz autók egyik legimpozánsabb szimboluma az Alfa Romeo, amely idén ünnepli 100. évfordulóját. Ennek tiszteletére a szintén neves olasz Pininfarina és Bertone design stúdiókat kérték fel arra, hogy készítsenek egy-egy, a márka jövőbeli arculatát előre vetítő tanulmányautót. A két cég tervezőcsapata örömmel teljesítette a rájuk váró feladatot és elkészítették a két merőben ellentétes, de mindenképpen futurisztikus és finom vonalvezetésű tanulmányokat.

Az autó a régi klasszikus Alfák építési módját követi, leginkább az 1966-ban megjelent Duetto (1600 Spider, vagy másnéven Giullia Spider) modernkori reinkarnációjának tekinthető. Azaz orrmotoros, hosszában beépítve, amely a hátsó kerekeket hajtja, ráadásul a hagyományoknak megfelelően egy négyhengeres, 1750 köbcentis blokkot kapott, amelyet immáron turbó lélegeztet. A 2uettottanta elnevezésű tanulmányautó formaterve végletesen letisztult, sima vonalú. Azonban az agresszív orrkiképzés továbbra is megmarad, amelyet a vékony LED fényszórók csak tovább erősítenek.

A Pininfarina tanulmány egyik elődje, a Spider Junior 1,6 (1974)

 

Elődjét 1966-tól egészen 1993-ig gyártották. A típus egészen 4 generációt élt meg, mindegyik hátsókerékhajtású volt. Az Alfa csak ezután tért át az elsőkerekes Spiderek gyártására, amelynek legújabb generációját ma is lehet kapni.

A másik, exteriör és interiör szempontjából igen látványos koncepció a Bertone tervezőinek asztaláról származik. A Pandion nevű modell teljesen áramvonalas, extravagáns külsőt kapott. A kupé szerű héj alatt négy utas fér el, akit különféle high-tech fedélzeti berendezések vesznek körül. Az autó megépítésénél nagy szerepet kaptak a kombozit karbon és magnézium alapanyagok, amelyek áltak a könnyűépítés létrejöhetett.

Az autó szemből leginkább egy éjszakai ragadozó tekintetére hasonlít. Az Alfa-Romeo célja ezen két modellel, hogy előrevetítsék a cég jövőbeli autóinak formatervét. Konkrét gyártásukról még nem esett szó.

Szólj hozzá!

Címkék: alfa romeo spider kupé pininfarina bertone pandion duetto 2uettottanta geneva 2010 genfi autószalon

A bejegyzés trackback címe:

https://coupecabriolet.blog.hu/api/trackback/id/tr511808488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása