HTML

CoupéCabriolet

Az autós világ legszebb, legérdekesebb, legdrágább, legautóbb autói. Válogatás, érdekességek, újdonságok a Coupék és Cabrioletek, Roadsterek, Spyderek, Targak világából.

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Linkblog

Archívum

Renault kabriók a szezonra

2010.03.15. 11:49 :: Dr. Robin Masters

Finom napsütés, lágy szellő, a tavasz szerencsére egyre jobban éreztete, hogy bizony már itt van. Mindezt kihasználva az autógyárak sem tétlenkednek, az új kabriószezonra új autók érkeznek. Tekintsük át a francia Renault idei kínálatát. A Mégane III bemutatkozásával egy időben már szó volt róla, hogy ebből az új típusból is lesz CC, azaz kupé-kabrió változat. Az újdonság a Genfi Autószalonon debütált a napokban. Az új nyitott Mégane is követi az elődjét, azaz a nyitható tető fémből készül, azonban különlegesége, hogy az autó ezen részébe óriási üvegpanet építenek, így az autó zárt állapotában is rengeteg fényt enged be a panorámatetőn át. A tető egyébként 21 másodperc alatt nyitható/zárható. Az újdonságba összesen hatféle benzin és dízel motort lehet majd rendelni, amelyekhez hatfokozatú manuális, illetve szintén hatfokozatú duplakuplungos váltót lehet társítani. Az új Mégane CC tavasszal kerül a kereskedésekbe, ára egyelőre még nem ismert. A Renault egy másik újdonsággal is készül, amelyet szintén az idei Genfi Autószalonon mutattak be hivatalosan. Ez az újdonság egy törpe kupé-roadster lesz, amely a Wind nevet kapta. Az autó a Twingo alapjaira épül, kétüléses. Az aprócska autó mindösszesen 3,83 m hosszú, egyik nagy előnye talán azt lehet, hogy a teteje egy darabból áll, így az egyébként is kics csomagtérben nem foglal el sok helyet, ráadásul mindösszesen 12 másodperc kell ahhoz, hogy a kupéból roadstert varázsoljunk. A Windbe kétféle benzines motor kerülhet, az egyik a Twingó GT-ből ismerős 1,2-es 100 lóerős, a másik a 133 lóerős teljesítménnyel büszkélkedő 1,6-os, amelyet a Renault a Twingo RS-ben is használ. Az autó ára még nem ismert, de vélhetően a Peugeot 207 CC és az Opel Tigra közelében lesz.

Szólj hozzá!

Címkék: cc roadster coupé renault kupé genf renault megane cabriolet geneva 2010 genfi autószalon renault mégane iii renault wind kupé kabrió

A bejegyzés trackback címe:

https://coupecabriolet.blog.hu/api/trackback/id/tr121840845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása